Kaninboden

Våran lekstuga blev i somras en kaninbod, som jag tänkte visa upp för er. I kaninboden förvarar vi mat, strön, hinder och koppel. Sedan hamnar lite mer saker där också. 
Jag skulle gärna låta en kanin flytta in i lekstugan i en innebur, men blir tyvärr inga fler kaniner här hemma. Kaninboden kommer att bli cykelfråd på vintern, då vi flyttar kaningrejs, då antagligen ingen väg kommer vara uppskottad dit upp.

Våra bebisar får 1 dl Stampe var per dag, Hälften på morgonen och hälften på kvällen. Dom har självklart fri tillgång till hö, och vatten byts minst en gång per dygn. Matskålar och vattenflaskor rengörs, dagligen får dom  komma ut och skutta i trekantsburen när vädret tillåter. Dom får också komma ut i sele, även hoppträning ibland, eller tävling. Mollie och Bella bor tillsammans i en stor utebur på ben. Buren har två delar, en isolerad bodel och en dagdel, buren har också sitthylla, höhäck och toalett. Har spån och halm i bodelen och spån i dagdelen. Selarna är inköpta från www.rabb-it.se, djuraffären och ett koppel har vi vunnit. Bella använder bogsele, och även Mollie ska få testa på det. Dom erbjuds även grönsaker och pinnar.

Bild på kaninboden kommer, den ska bara städas efter helgens tävlingar först :)


(L)Kommentarer(L)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0