bloglovin -

Bara slappa

Idag blir det en riktigt lugn dag. Ska ut igen med Bella om en stund, och klippa klorna på Mollie. Det är dagens planer. Sen ska jag bara ta det lugnt, så skönt ibland att göra det.
Ikväll ska vi hem till mormor och morfar, Alva och jag. Vi sover över där, men det borde bli mycket uppdatering därifrån.

Har fotat Bella och Mollie idag tillsammans med Alva. Blev riktigt nöjd med vissa. Dom blir ju tusen gånger sötare med snö på nosen.










© Alva.J www.molliealva.blogg.se






© Emma.J

Kamera är som vanligt:
Canon EOS 400D
Modeller: Mollie & Bella Notte

Lycka

Vad är lycka igentligen?

Enligt mig, så är lycka det bästa. Det är inte rikedom, det är inte berömdhet, det är inte utseende.
Det är när man får en snöpuss av ett djur. Det är när man skrattar med sina vänner. Det är att få vakna och veta att man omges av folk som älskar en. Det är att ett barn tar ens hand.

Lycka är inte ytlig. Lycka är något alla har, och kan få. Jag kan ge av den, och jag kan få av den.
Alla kan uppleva den! Lycka går inte att köpas för pengar.

Oavsett om du är ett barn i Afrika som bor i en hydda eller om du är en prinsessa i ett slott som får allt du pekar på kan du uppleva lycka.
Lycka är inte samma för alla, men alla har upplevt det.

Ge bort lycka, och du får mer!


Från då till nu

Även den ca 7 kg tunga Skorpan har varit en kattunge. Vi tar och förflyttar oss tillbaks några år, närmare bestämt 2004 när Skorpan såg dagens ljus.


Lilla Skorpan.






Såhär ser lillen ut nu :)


Inte så liten längre kanske :P



Från då till nu

Även Bella har förändrats mycket, även om det inte är så mycket i färgen. Vi tar och frossar i gamla bilder idag och tänker tillbaka på den gamla goda tiden!



Första gången vi träffade Bella hos uppfödaren hennes. Hjärtat smälter ju direkt när man ser lilltjejen, och är superglad att jag valde min tös.


Så lurvig med sin bäbispäls :)

Så här ser Bella ut nu!





Lite skillnad, men hon är och kommer ändå alltid att vara mattes lilltjej <3


Från då till nu


Mollie har förändrats något enormt sedan hon kom till oss, inte minst i färgen! Titta här så får ni se :)





Allra första gången vi såg lilltjejen, här hos sin uppfödare.


Och såhär ser våran fina flicka ut nu!


Höstlovshoppet 30 Oktober


Första gången i snön.




Ridning x2

Några veckor framåt kommer jag att rida två gånger i veckan. Båda onsdagar och fredagar. Onsdagar riden jag som vanligt i 50-minutersgruppen, men eftersom Alva valt att sluta rida får jag rida hennes lektion i 40-minutersgrupp nu fram till jul.
Onsdagen:
Vi hoppade, och jag hade Nicky. Han var riktigt pigg för att vara han, och hoppade superfint. Vi gjorde inget komplicerat, utan övningingen gick ut på att vi skulle ta en kortare och snävare väg fram till ett litet hinder.

Fredagen:
Här var det balans, eller kanske bommar? Jag fick iallafall rida Frans, min favorit :) Är igentligen förstor för han, men var antagligen Alvas tur att rida han. Blev väldigt glad iallafall.
Vi hoppade också lite, fast det var enkelt. Men Frans var supermysig att rida, med sin mjuka galopp. Dock skumpade jagi sadeln i arbetstraven, vilket u inte är så bra. Försöker verkligen slappna av, men spänner mig väl iallafall. Var iallafall roligt att rida två gånger i veckan, trots att dom gjorde lätta saker. Alltid roligt att vara bäst!



Emilia rider Frans.
© Emma.J

Vi är dom bästa!

DM är inget problem för oss, vi gick vidare! Alla matcher vann vi, sista med 9-0. Att tillägga att jag inte gjorde några mål är ganska onödigt, det har nog alla redan fattat.
Men en rolig dag blev det iallafall, och nu hoppas vi på vinst på Onsdag! Blir ju tredje gången gillt, eftersom vi i fyran och femman aldrig kommit på prispallen. Men vi har representerat skolan alla år, det ni :)

Så här blev resultatet:

6-1 (?)
4-0 (?)
9-0 (?)

Tack för en superrolig dag med Innebandy-nissarna :)


Bilder på en sötnos i snön

Var ute och fotade Bella i kompostgallren för några dagar, så tänkte ge ett smakprov här på bloggen.
Fotade med manuell fokus, vilket betyder att jag själv ställer in fokus iställer för att använda autofokusen. Det blev lite mer jobb, men det var riktigt roligt! Vissa bilder hade antagligen blivit bättre med auto, men vissa blev super. Ska nog ut och fota med auto igen någon dag, och testa på lite mer. Det blir självklart svårars i rörelse, eftersom man då ska hinna med att följa motivet med kameran samtidigt som man ställer in fokus.




Lilla fina gumman kikar över gallret. Tänk om hon kunde använda kroppen till att hoppa också :)



Full rulle framåt! I ett sådant här ögonblick hinner man inte riktigt med med fokusen.










Som vanligt är det © på alla bilder!

Fotograf: Emma.J
Kamera: Canon EOS 400D
Modell: Bella Notte.

Här kommer dom bästa!

Idag spelade våran klass uttagning till innebandy-DM mot femmorna. Vi (jag) var riktigt nervös, speciellt eftersom tjejerna går i samma innebandylag som dom i vårat lag. Det vill säga laget jag spelade i förut.
Det började rätt dåligt, med att 99:orna gjorde mål på Linnéa nästan direkt.
Min första tanke var ''Nu är det kört''. Tur nog tänkte inte alla så, och snart hade Mackan satt ett mål. Alla jublade utom 99:orna, men ska jag vara ärlig hade vi bättre hejarklack!
Sedan fortsatte vi att spela, och vid ett tillfälle gick jag upp med bollen mot mål, men jag blev ganska snabbt stoppad, var ju inte så svårt för dom att stoppa mig. Det stog ett-ett ganska länge, och skulle gissa att det var ca 1 halv minut kvar av matchen när Tessan gjorde det avgjörande målet, som gjorde att 98:orna vann!
Jubel igen, och glada tjejer!
Tessan berättade efteråt att när Emilia passade bollen till henne hade hon ingen aning om vad hon skulle göra, men sen mindes hon orden ''skjut på mål!'' och vi vann!

Nästa DM blir på Torsdag, vi ska vinna detta!

Jag spelade forward XD

Kaninhoppning

Hiss & Diss - Kaninhoppning!

Hissar!

Att kanin och förare får göra något roligt tillsammans och få bra kontakt, och att träffa nya kompisar. Man får komma ut mycket i skog och mark och se nya platser. Man lär sig även att snickra kaninhinder och får en fantastisk kontakt med sitt djur.

Dissar!

Att all kaninhantering inte är bra (detta sker inte i klubben) och att man inte behandlar kaninen bra.
Kaninhoppning ska vara roligt, både för kanin och förare!







© Emma. J
Canon EOS 400D
7 November ÅKH.

Bloggfrågor

1 - Hur länge har du bloggat? Ca ett år på den förra bloggen, och några månader på denna.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Var just för att jag läste bloggar som jag själv började blogga.

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Fokis blogg, som jag fortfarande följer.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Ojoj, skrev mycket mer flummigt då, och är väl inte jättenöjd över dom inläggen. Dom var väldigt jobbiga att läsa.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? 4 st just nu :)

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar? 50/50 ungefär :)

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om. www.fokis.se , gillar det hon skriver om men hon är väldigt olik mig, som tycker om kalla Sverige :P

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om. Oj! Denna måste jag nog lämna, ingen bloggare jag vet som är lik mig.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Dom vet inte det, eller bara mamma och pappa. Men min blogg är ju inte så känd heller.


10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Det tror jag nog. Jag är mig själv i bloggen, så det borde dom också tycka.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag är väldigt privat i min blogg, vill inte ange efternamn, stad eller hänga ut någon av mina konpisar. Skriver inte så mycket om känslor heller, utan det är mer en glad blogg :) 



12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Mina känslor, folk som sårat mig.
Skulle inte vilja hänga ut folk öppet, det känns taskigt.


13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Ganska mycket, man blir otroligt glad över t.ex en kommentar man fått om man tagit en bild eller att få en ny läsare. Det visar att det finns någon som läser ens blogg och gillar det man skriver om, då blir man glad.


14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Ja.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Nej.


16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Kanske, kan inte riktigt svara på frågan.


17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar Ja, men inte i min egen blogg.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Nej, tänker allid noga igenom det jag skriver så det känns bra.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Att man får dåligt samvete när man inte uppdaterar.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Hoppas :D

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten. Venne, www.sarabubbis.blogg.se :P


Kaninhoppning..


Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2111776/wwwbrokadekaninerbloggse?claim=m7xbub9j6fg">Följ
Nu kan ni följa min blogg med Bloglovin :D
</a
>


Bilder

Har varit ute och fotat Bella, Mollie och Teddy i snön. B & M fick bege sig till kompostgallren, men Teddy var jag ite i sele med. Bella och Mollies selar är köpta på www.Rabb-it.se , och där är även Teddys koppel köpt. 
Tyvärr så har Teddys bilder av någon sjuk anledning försvunnit, blir så sjukt irriterad!
Här kommer Bella och Mollies bilder iallafall, så hoppas vi att jag lyckas få tillbaks bilderna på Teddy. 


Selen heter Turkos Batik och finns på Exklusiva bogselar.


Hennes koppel är turkost, 3 m.





Mollies sele heter Pink Star.


Hennes koppel är Neonrosa, 3 m.





Bibblan

Ska iväg nu och låna böcker på bibblan, hoppas jag får tag i något bra som jag kan recensera sedan för er.

Dagen har varit bra för övrigt, skolan var ganska tråkig men men..
Får se vad som händer ikväll, kanske bara sitter hemma och slappar. Eller så blir det gården, ska snacka med Linnéa om en stund.

Ska ut med lillbäbben efter biblioteksbesöket, hon tycker det är så skojigt i snön.
Ska nog ta med kameran också, så kan jag fota henne i hennes nya snygga sele.
Föresten så ska vi passa Teddy i helgen, Sara ska resa bort. Det ska verkligen bli superkul, han är ju så grymt söt och gosig! Fotar nog på han också, han fick ju nytt koppel.

Vi hörs :)


Älskar bilden <3

Första snön!

Äntligen har den första snön kommit, några decimeter snö har det blivit under natten och dagen. Jag älskar snön och att julpynta, allt blir så fint och mysigt då. Sen älskar jag att åka slalom också, så vintern är en av mina favoritårstider.
Idag red jag förövrigt, hade Nicky och vi gjorde olika balansövningar. Den värsta var när vi skulle dra upp benen och hålla ut dom från sadeln! Mina stackars otränade ben bara dog. Vi körde även lättridning i galopp, två+ett lättridning i trav samtidigt som man vevar med armen och lite mer :) Men det var riktigt roligt, kul med lite omväxling.

När jag kom hem så pratade jag med Sara, som berättade att selarna vi beställt hade kommit!
Så efter middagen var Alva och jag ute och invigde dom tillsammans med våra bäbisar. Det var ju roligt att dom kom just idag, eftersom det var extra kul med snön. Bella och Mollie var ganska fundersamma först, men upptäckte snabbt att snö var skojigt.

Bilder på bäbisarna i sina nya selar och i snön fotas förhoppningsvis med Sara på fredag.
Hörs!

Krok Debut

Idag debuterade Bella Notte och Mollie i Krok Lätt. Bella var på dåligt humör och att det blåste gjorde det inte bättre. Hon gick opl (oplacerad) och hinden hon hann klara rev hon.
Mollie kom igenom Krok-banan på 8 fel, vilket resulterade i plats 10/12.

Krok nr 2 gick ungefär likadant för Bella, opl. Hon var dock mycket nära att hinna imål, trots alla hinder rivna.

Mollie kom på plats 11/12, och fick 8 fel.

Inte så lyckade resultat idag, precis. Men däremot en väldigt trevlig tävlingsdag!

Vid nio-tiden kom vi fram till Härnösand, och började bygga bana. Klubben fick besök av medlemmar från ACKH, dom var jättetrevliga. Efter att Alva och Sara hållde på att frysa ihjäl for vi hem till Elsa och Agnes, där deras mamma fixade fram lite kläder, supersnällt :)

Det var lång väntan på Lätt-klassen, och efter första Lätten så for vi in till stan med Elsa och hennes mamma. Dom skulle handla lunch och vi gick iväg till Hemköp och köpte godis. Var roligt att se lite mer av Härnösand, som är en fin stad.

När tävlingen nästan var slut var iallafall jag väldigt trött, men väldigt glad också över att fått vara med på tävlingen. Vi lämnade tävlingsplatsen innan Höjd Elit var avslutad, eftersom vi hade så lång väg hem, och var riktigt trötta.

Nu ska ni få se bilder från dagen :)


Vet tyvärr inte kanin + förares namn.


Alva sitter vid transportburarna.


Spirit Of Love (Franz)


Agnes Hansson & Skärbos Ch Heroes Mitch


Alva & Sara är ute på en joggingrunda =p

Fler bilder kommer så fort datorn vill sammarbeta med mig igen :)

Tidsinställt Inlägg

Just nu kanske jag och Bella tävlar :)

Håll tummarna så får ni reda på resultatet när jag kommer hem ikväll!


Godmorgon

Godmorgon alla pigga :)
Idag klev jag upp vid 6-tiden, kunde inte sova längre. Jag är väldigt nervös, och har haft svårt att sova hela natten.
Nu är allt förhoppningsvis nedpackat iallafall, och nu väntar jag bara på att klockan ska gå så vi kan åka. 

Bella och Mollie var sura imorse, dom förtsog inte varför dom inte kunde få pelletsen nu, utan bara fick påfyllning av hö och nytt vatten. Men dom behöver inte vara oroliga, såfort dom satt sig i burarna så serveras pelletsen och grönsaker. Lite hö i höbollarna kan dom också knapra på:)

Jag ska fixa ett tidsinställt inlägg som kommer komma upp under dagen, så ni får något att läsa.
Hur det gick får ni höra när vi kommer hem.

Bella:
Krok Lätt *2

Mollie:
Krok Lätt

Bella startar två gånger i Krok Lätt, men Alva ville bara starta en med Mollie.

Sara följer även med idag :)


Bella på nybörjarkursen


Mollie deb Rak Mini.

© Sara www.sarabubbis.blogg.se
Modeller: Bella Notte & Mollie
Kamera: Olympus E-500

Krok-Debut!

Imorgon blir det Krok Lätt-debut för Bella och Mollie. Tävlingen arr av Ångermanlands kh. Sara kommer antagligen att följa med.
Idag har jag mest förberett för tävlingen och fyllt i tävlingsböcker, men träffade Bea och Sara en stund också.
Har promenixat med en glad Bella också, som tyckte det var roligt att komma ut trots att det blåser idag. Skulle bli ganska bra väder imorgon också, sol och moln och plusgrade mitt på dagen. Det gillas.

Nu ska jag packa lite selar tror jag, och göra iordning transportburarna.

Kvällen spenderas hos mormor och morfar, hoppas morfar lagat något gott, fast det brukar han alltid göra.

Bloggar innan vi far imorgonbitti :)


Krok-bana i Torsvik


Teddy







© Emma. J
Kamera: Canon EOS 400D
Modell: Teddy

Dag me Anné

Idag har jag varit med Anné:) Och igår så va ja me Sara, vi bakade en kladdkaka me Alva och såg på Titanic, sen idag red jag. Hade Nicky, det gick ganska bra :)


© Emma.J

Imorgon ska jag vara med Emilia, får se vad vi hittar på. På kvällen blir det Halloween-Övernattning i stallet, jag, Anné och Emilia ska gå spökslingan tillsammans :)

Kaninboden

Våran lekstuga blev i somras en kaninbod, som jag tänkte visa upp för er. I kaninboden förvarar vi mat, strön, hinder och koppel. Sedan hamnar lite mer saker där också. 
Jag skulle gärna låta en kanin flytta in i lekstugan i en innebur, men blir tyvärr inga fler kaniner här hemma. Kaninboden kommer att bli cykelfråd på vintern, då vi flyttar kaningrejs, då antagligen ingen väg kommer vara uppskottad dit upp.

Våra bebisar får 1 dl Stampe var per dag, Hälften på morgonen och hälften på kvällen. Dom har självklart fri tillgång till hö, och vatten byts minst en gång per dygn. Matskålar och vattenflaskor rengörs, dagligen får dom  komma ut och skutta i trekantsburen när vädret tillåter. Dom får också komma ut i sele, även hoppträning ibland, eller tävling. Mollie och Bella bor tillsammans i en stor utebur på ben. Buren har två delar, en isolerad bodel och en dagdel, buren har också sitthylla, höhäck och toalett. Har spån och halm i bodelen och spån i dagdelen. Selarna är inköpta från www.rabb-it.se, djuraffären och ett koppel har vi vunnit. Bella använder bogsele, och även Mollie ska få testa på det. Dom erbjuds även grönsaker och pinnar.

Bild på kaninboden kommer, den ska bara städas efter helgens tävlingar först :)


Som Om Ingenting - Katarina Von Bredow

''Jag kanske inte alls är kär. Jag kanske bara har cancer eller så..''

Paul är far till Elins bästa vän. Han är grannen. Han finns, men han spelar ingen roll i Elins liv. Så hade det kunnat vara för alltid..

.. Men Elin börjar på skrivarkursen, och blir kär-

- I en 25 år äldre man som är pappa till hennes bästa vän.

Paul har känslor för Elin, men vill inte förstöra den fina idyllen han lever i. Dom fortsätter träffas, men i smyg.

Det funkar inte, självklart kan det aldrig gå.

Det finns bara en utväg för Elin..


Boken handlar om kärlek, otillåten kärlek. En riktigt bra bok av en av mina favoritförfattare! Bra språk, välskriven och ett bevis på att det inte alltid är så lätt att lämna det man har och börja om på nytt.
Fler sådana här böcker!

Bild kmr


Nya kläder

Igår köpte jag lite nya kläder, o en bok :) Jättefin tröja, som är supermysig (a) Mjukisbyxor blev det också, ska ha dom när jag tävlar med kaninerna, o hemma. En till tröja, och ett par skor. Köpte även en bok, som heter ''Som Om Ingenting'' Av Catarina Von Bredow. Ska eventuellt recensera den här, jag gjorde faktist några recensioner i min förra blogg :)


Bilder kmr :)

RSS 2.0