bloglovin -

Debut Rak Mini


 © Sara, www.sarabubbis.blogg.se


Bella gick på 0+0 i Rak Mini igår, och Mollie på 3+0, är jättenöjd och glad. Jag var lite nervös innan, när jag stog där i regnet och väntade på att få starta med Bella, och hon mest ville iväg. Men det gick jättebra, Bella vann klassen, och Mollie kom tvåa. Visserligen var det bara Alva och jag med i klassen, men ändå. Vi tävlade på en tävling arrangerad av Ångermanlands kaninhoppare, som vi är medlem i :)
Sara följde också med, så hon skickar förhoppningsvis sina bilder någon dag. =)

Första siffran står för hur många fel man fick i grundomgången, och andra för hur många fel man fick i finalen (om man kommer till final). Altså om du får 0 fel i grundomgången och 3 fel i finalen skriver du:
0+3.
Ett exempel till:
Du får 5 fel i grundomgången, och kommer inte till final, då kan du skriva:
5.



Alva & Mollie.



Jag & Bella Notte.





Jag kommer inte ihåg kaninen + förares namn.


Reflexskärm

Måste bara visa en bild pappa tog med reflexskärm :D


Fast jag ser enormt dum ut, har på mig jättestora målarkläder som måste hållas upp med skärp (morgonrockens) för vi byggde hinder.

Bilder från Lögda (Fredrika)











Alla bilder är tagna i byn Lögda eller på vägen dit / hem.
 Bilderna är fotade av mig, Emma eller min pappa, Patrik.
Kamera: Canon EOS 400D.

Travet

Jag fotade med Sara på travet igår, och sedan åkte vi till (min familj o jag) min farfars stuga, och fotade där också, testade stativ + fjärrutlösare, då det var lysnatta =) Bilder kommer senare idag.


Tävlingen








Jag vet inte namn på kaniner eller ägare, men bilderna är fotade den 7 Augusti på Åkh's tävling.
Bilder: Emma




Dom få bilderna från Melindas tävling..

Här är dom mycket få bilderna från Melindas tävling :)
Första bilden: Pepsi.
Amdra bilden: Sally.
Tredje bilden: Pepsi.
Fjärde & Femte bilden: Goldens Mini.
Sjätte & Sjunde bilden: Mollie.
Åttonde bilden: En sjukt fin fransk vädur, Fläck-Fia. 





       

Debut rak mini

Idag är det äntligen dagen med stort D. Dagen då Bella och jag ska debutera i rak mini.:) Sara följer också med, hon ska bla. fota. Hon ska hjälpa mig lite också, med att tvätta tassar, transportburar, kolla klor, borsta m.m :) Jag har nämligen varit så dum så jag byggde en rasthage med kompostgaller, en yttervägg, deras betesbur och transportburar, som inte var så fräscha efter det. (Jag hade dom självklart under uppsikt HELA tiden.)

Uppdatering kommer om resultat m.m


En bild på en riktigt söt kanin som var med på förra tävlingen.

Skola igen

Imorgon börjar skolan igen, usch usch.. Mindre tid med kaninerna, läxor, skola, kliva upp tidigt, nä usch! Fast man får ju träffa kompisarna iallafall, ett stort + :) Vi ska få en ny lärare också, så det blir spännande.Kanske lite positivt att börja skolan iallafall, men fasar för att kliva upp imorgon, nä usch! Nu är det ju flera månader kvar tills nästa sommarlov. Vi kanske blir en jätteklass också, men vet inte än hur det blir. Men kliva upp vid 6-tiden imorgon, det ska jag iallafall. Nej, men värst är det för Angelica, som bytt till friskola, hon är nog sjukt nervös nu! Men aja, jag ska ju dricka kaffe imorgonbitti, för att orka :P Fast det kommer bli väldigt äckligt,men aja..

Det får bli som det bli att börja 6-an helt enkelt.
Godnatt.


Marknaden

Var förresten på marknaden i förrgår med Sara, köpte en pinne och en boll till kaninerna, och en liten häst-&-älva-figur :P
Vi hade roligt :) Ska till marknaden idag också, med Angelica. Får se om jag köper något, men kollar nog mest :)

Var roligt igår också, vi spelade kubb (stavas?) lekte lekar och åt mat :P Var med Vilma och med grannens barnbarn mest:) Sedan fick man ju träffa en av grannarnas vovve, som föddes samtidigt som Bella & Molly. Fick träffa den supersöta Nelly också, som är 5 månader, och såå söt :)


En av katterna som bor hos Skorpans uppfödare.

Tävling hos Melinda

Vi var ju och tävlade hos Melinda i torsdags, och gick ganska bra för mig och Bella. Vi kom trea i båda klasserna, min lilla duktiga tjej. Nu längtar jag förstås ännu mer tills vi ska debutera den 29, fast är nervös också. Men Bella ska få vila från hoppningen fram tills dess, hon ska fortfarande tycka det är roligt, därför tar vi det lungt. På tävlingen var också Mollie, Mini (Stinas kanin) Fläck-Fia, (Saras kompis kanin, en superfin Fransk vädur) och Melindas två kaniner, Pepsi och Sally. Det blev lyckat, trots att Bella var sur mot dom andra kaninerna, men hon är så nyfiken så hon vill ändå fram till dom *suck*.

Idag ska vi ha gatufest på gatan, ska bli kul :)

Men nu ska Bella och jag ut på en promenad, nu när jag städat klart buren.


Ny transportbur




Skorpan testade transportburen :)




Ny sele och koppel

Bella ska få en ny fin sele :) H-sele passar inte henne, då den tar alldeles för mycket på halsen för att Bella ska kunna ha den. Så vi ska köpa bogsele från www.rabb-it.se :D Funderar på den med sommarblom (exklusiv) och ett neonrosa koppel, 300-400 m :) Blir nog super.
Vi ska köpa en till transportbur också, och en gnagarpinne som Sara rekommenderade :)


Världens finaste, helt klart :)

Tävlingsschemat är klart

Vi tävlar 28 eller 29 Augusti, och den 19 hemma hos Melinda :) Vi satsar på Miniklass, och håller tummarna för att det kommer att gå vägen =) Tror Stina också funderade på att vara med 28 eller 29:onde, superkul isåfall :) Melinda berättade att Pepsi och Sally (hennes kaniner) också skulle vara med på tävlingen ''bara för skojs skull'', superkul att få träffa dom igen, var några veckor sen sist nu.


Inaktiv

Bloggen blir inaktiv några dagar då jag besöker min farfar.
Ha det bra medans :)


Jag & Bella
Fotograf: Alva
.

Direkt från Photoshop

























Fotograf: Jag.
Redigering: Jag.
Program: Adobe Photoshop CS4
Kamera: Canon EOS 400D
Modeller: Alva, Skorpan, Bella & Molly.


Mina älsklingar




© Emma
Kamera: Canon EOS 400D.
Kaniner: Bella Notte & Mollie.


Planering, planering..

Alva och jag sitter och försöker planera in kaninernas debut i almenackan, blir någon gång i Augusti, men vi vet inte riktigt när. Mamma jobbar nämligen när det är tävling, och den andra tävlingen hålls samtidigt som Melindas (A:s kompis) tävling som vi blev bjuden till igår (inte officiell). Så vi har inte bestämt oss riktigt än. Men A ska prata med Melinda iallafall, så hon kanske flyttar tävlingen. Fast helst tävlar vi på det närmaste stället, och då kan inte mamma vara med! Usch, vad jobbigt det här blev då. Sedan är det ju om det blir Mini eller Lätt-klass, men där lutar det åt Miniklass iallafall.

Vi har förresten skrivit upp oss på intresselistan för en nybörjarkurs i kaninhoppning, ska bli superkul :D


Stina och Goldens Mini hopptränar hemma hos oss :)
Bild: Jag.

En liten lurvboll.



Visst är den sjukt söt? Detta är Saras nykomling, en madagaskarbrokad lejonhuvad hane på 6-7 veckor. Sara funderar fortfarande på namn, men vad hon än väljer så kommer det att passa på sötisen (: Jag och Alva fick komma och kika på han ikväll, när han skulle äta.






Sara är hemma.

Woohoo, äntligen har Sara kommit hem :D På köpet får man snart träffa en liten lurvboll, för Sara hämtar sin kanin idag! En lejonhuvad hane. Så igår när Sara var här och hämtade transportburen, så fick Vilma, jag och Alva fullt sjå med att försöka komma på namn - både seriösa och oseriösa :P . Sara har dock inte bestämt namn än, men det blir nog något sött (: Sara var med Vilma, mig och Alva igår också (Vilma hade sovit hos mig (: ) Och Alva, jag och Vilma klädde bla. ut oss och stog vid vägen och vinkade åt bilarna :P En tutade åt oss xD.
Vi körde sanning eller konka också.

En lyckad dag igår också, alltså. Idag kommer farmor hit (som igår :) ) och vi får väl se vad vi hittar på. Dock har Sara sagt att vi ska få titta på hennes sötnos :D <3



Sara och Bella.

Ångermanlands kaninhoppare.

En återblick från lördag.

Idag var vi på en kaninhopptävling som arrangarades av Ångermanlands kh. Alla var jättesnälla, och vi fick tips och råd. Dom förklarade vad som hände inne på banan, och vi fick hjälpa till både med tidtagning och att bygga upp hinder. En väldigt rolig och trevlig dag, som avslutades med att vi blev medlemmar i klubben. Pappa ska bara betala in pengarna. Vi har inte riktigt bestämt när första tävlingen blir, och om det blir Mini-eller Lätt-klass. Men snart, blir det iallafall.

Supernöjd med all hjälp vi fått, och rekommenderar verkligen Åkh, som verkar vara en superbra klubb! Tummen upp.




Jordgubbssäsong

Kaninerna fick dela på en jättejordgubbe imorse, vi passar på och ger dom frukt och grönsaker från trädgården nu på sommaren. Fast den här jordgubben blev över efter igår. Det blir inte så mycket till vintern, inte på samma sätt iallafall. Fast jag har torkat maskrosblad, så det kommer dom att få äta i vinter. Melon blir det nog också mycket av i vinter, det är en stor favorit hos både människor och djur här hemma. Apropå jordgubbar, så är våra snart slut för den här sommarn, men än kan man köpa, tur nog. Hoppas jordgubbssäsongen håller i sig någon vecka till, det är ju sjukt gott!




Bild: Google

Kattmys

Satt precis med Skorpan i ansiktet framför datorn, och har näsan full av hår nu (: Haha, fast det gör inget, han är ju så mysig, vår sötnos.

Kaninburen är klar nu, två tummar upp. Blev riktigt bra, med stora näthål och en stor lucka. Har även byggt kaninhinder idag, ett 50%blått och 50%vitt, ett rättuppstående som håller på och torkar just nu.

Snart kommer grannarna hit och äter middag, så bloggar först imorgon. Ska bli roligt då, för jag, Alva och pappa ska på en kaninhopptävling, arr Ångermanlands kaninhoppare. Blir förstås långt att åka, men det ska bli kul. Passar antagligen på att besöka Technicus.


Världens finaste Skorpan <3

Brokad

Dagens faktaartikel.

Vad är igentligen en brokad kanin?

Ja, det är det som dagens artikel kommer handla om.


Brokad kanin

Brokat är en dålig mantel, kan man säga. Och en mantel är helt enkelt som en mantel på kaninen, där ett färgat parti brer ut sig som en mantel, medans brokat inte har något mantel utan en oregelbunden mantel. Brokad är inte godkänd, p.g.a att det inte finns någon mall för den. Det finns många olika varianter av brokat, eftersom brokat kan se ut hur som helst.


Svartbrokad



Molly är också brokad.


Naturbilder

Var och fotade med pappa och Sara www.sarabubbis.blogg.se för några veckor sedan, tänkte visa lite bilder.
Alla bilder är fotade av mig, Emma och det är absolut förbjudet att kopiera.
Bilderna är fotade med kameran Canon EOS 400D.



















Tur att det finns kompostgalller.

Puh, det blev ju riktigt varmt idag! Stackars kaninerna bara, dom uppskattar nog inte värmen lika mycket.. Men Bella sitter i kompostgaller just nu, i skuggan och käkar gräs, men stackars Molly får stanna i buren, men ska byta snart. Dom började bråka när dom fick vara tillsammans i kompostgallret, fast dom aldrig gjort det för :S Morrade och hoppade på varandra. Ville inte att dom skulle skada varandra direkt. Men ska testa igen om en stund, förhoppningsvis funkar det då. Det har ju gått super förut!

Idag har Bella och jag varit inne och gosat, blev lite svalare iallafall. Igentligen brukar dom inte få gå i kompostgallret, utan i en stor trekantsbur, men pappa bygger om den just nu, p.g.a att gallret i bottnen inte gick att beta igenom och att vi ska sätta dit en till lucka, så man kan städa. Så då brukar dom gå där på dan och vara i vanliga buren på natten.


Världens finaste, Bella Notte <3


Molly :)


Fina älsklingen


Jag och en otålig Bella

En kaninblogg är skapad.

Att skapa en ny blogg var ett svårt beslut, svårare en jag trodde faktist..

Min gamla blogg har jag trots allt haft länge, och det var inte lätt att lämna den. Men för att kunna fortsätta blogga, så kändes det nödvändigt med en nystart- Brokade kaniner.

Jag kommer att skriva om min dvv, Bella Notte som i skrivande läge fyller 18 veckor. Bella är svartbrokad, och min ögonsten helt klart. Hennes syster bor också hemma hos oss, en brokad japantecknad zobelsiames, hon heter Molly, också hon en charmig tös. Bella och jag hoppar lite, och förhoppningsvis kommer vi att komma ut och tävla, det är iallafall målet. Hemma hos oss bor också katten Skorpan, Sibirisk katt på 5 år, världens finaste.

Jag heter Emma och är en glad 98, och börjar altså 6:an till hösten. Jag har också ett stort intresse för hästar och har ridit i 5 år. Fota gör jag med min och pappas Canon EOS 400D, riktigt bra kamera, oftast iallafall xD.
Jag är en riktig läslus, och skrev lite recensioner på förra bloggen, får se om det blir några här också.

Varje dag tänker jag försöka skriva ihop lite kaninfakta, mest för att själv lära mig, då jag fortfarande inte kan så mycket, men lär mig mer och mer för varje dag.

Jag är helt enkelt en ganska vanlig tjej, med två föräldrar och en lillasyster.

Hoppas att ni kommer att gilla min blogg.





RSS 2.0