bloglovin -

Bilder

Hejhopp (:
Har fått superbra julklappar, bla. två hinder, ett från morfar o ett från farfar. Bilder på resten av julklapparna kommer kanske imorgon, men ska sova hos Sara nu :-P
Igår hoppade vi på julklappshinderna, här kommer lite bilder. © Sara http://Sarabubbis.blogg.se & mig (teddy-bilderna)



Halvtvåan gjord av morfar, Teddy som hoppar.

Parkbänken gjord av farfar.







Etthundratvå

Japp, 102 inlägg har när detta publicerats skrivits här på Brokadekaniner. Hoppas att ni tyckt om det jag skrivit om, själv är jag rätt nöjd :)
Hade nästan tusen inlägg på förra bloggen, men dom här är seriösare och längre. Förhoppningsvis tycker också ni det.
Fler bilder kommer snart ;.)


God Jul

Så var det äntligen julafton :) Har varit lite låg uppdatering här under senaste tiden, men nu ska det bli skärpning.
Julen firas hemma tillsammans med mormor och morfar och farfar och Inger. Mysigt hoppas jag. Julen är nog min favorithögtid, alla är så glada och lyckliga. Sen är julklapparna också ett plus ^_^

Blir antagligen ganska låg uppdatering under dagen, men ska försöka slänga in ett inlägg eller två. Vad som fanns i klapparna kommer det bilder på imorgon.
Några stycken under granen verkar vara till mig iallafall, ett stooort. 

Får passa på att önska alla bloggläsare en riktigt god jul.
''Från oss alla, till er alla, en riktigt god jul!''

Tomtenissen Moll(i)e önskar god jul och hoppas på mycket snö (:


(Saras kanin) Tärnan Teddy önskar god jul, och har gett B & M ett paket!



Mattes bäbis, Bella önskar också god jul, fast att vara lucia inte var något för henne ;)

Fotgraf: Sara http://sarabubbis.blogg.se
Modeller: Mollie, Teddy & Bella Notte.

Frågestund

Vi tar och kör en till frågestund här på bloggen tycker jag, så kom på din bästa fråga och lämna den här :-)
Frågestunden avslutas 23 dec 20.00


En dag en dag ..

Usch, sitter hemma och är riktigt dunderförkyld just nu. *host host*
Har iallafall en rolig nyhet att berätta, jag och Sara har pratat om att ha en ny hopptävling här hemma. Bella kommer antagligen inte närvara då, men det betyder bara att det blir om möjligt ännu mera jobb för mig :-) Tävlingen kommer att vara inofficiell.

Snöar något otroligt här hemma, och blåser gör det också. Ska se om Bella får komma ut i sele idag, eller om vi bara gosar. Klorna ska klippas på dom iallafall. Går ganska bra nu för tiden och klippa på dom, lägger dom på rygg och oftast sprattlar dom inget.

Är riktigt tävlingssugen just nu, så får hoppas på sommaren 2011. Tror det kommer bli ett toppenår med många överraskningar :-)

Usch, Alva stör mig sjukt mycket just nu. Hon håller på med någon skum imitation och bah : ''Hej mamma, Hej mamma''. Suck suck.

Ska köra en till frågestund här på bloggen =)


Aeitii

Nu ska jag skriva en liten text om en riktigt gullig häst :-)

Namn: Aeitii
Ras: Rysk Baskjirhäst
Färg: Fux

mer kmr xD

Aeitii är en rysk baskjirhäst, vilket är en ras som är både väldigt säkra på foten och även har väldigt sköna gångarter. Skulle beskriva traven som tölt utan tölt-takt, altså väldigt behaglig trav att sitta ner i.

Provridningen:
När vi kom dit hämtade vi Aeitii och Timon i hagen. Sedan borstade vi och så .. Aja, sedan skulel man ta sig upp i en westernsadel, och mina frysta ben bah : ja når inte upp till stigbygeln. Men det gick det också. Vi red först ut en sväng och jag bara dog över traven. Vi red på kärleksstigen, och blev snögubbar av all snö som föll över oss. Sedan red vi i padocken, försökte först och främst lista ut hur man svängde, men tyckte det gick riktigt bra (: Aeitii är en riktig gullunge och Michaela (som äger han) är jätteduktig på att förklara saker. Hon pratade om att hålla NH-kurs, skojigt säger jag.

Bilder kmr :D

Kultbladet - 2

Haha, älskar min rubrik (a).
Nej men sitter just nu på kulturbladet och kollat ut i snöovädret. Dom har stora fönster här inne, perfekt för att kolla ut samtidigt som man sitter framför datorn. Även lilla Madde bloggar, och skriver av mig :-D Besök henne här: http://123minsida.se/maddprson1
Idag ska förhoppningsvis tidningen komma ut i tryck, även fast jag tvivlar starkt på att vi kommer hinna det ..
Aja, medans jag tänker på det kan jag ju njuta av sista fredagen i skola för 2010! Kan knappt fatta att det är en enda fjuttig vecka kvar till julafton.

Ikväll blire ridning också :-)

Kramis!

Ridning

Igår red jag istället för Alva i 40-minutersgruppen. Var en riktigt lyckad lektion, speciellt med tanke på att jag fick rida Andreas, som jag aldrig ridit förut.
  Vi gjorde en skänkelvikningsövning och balansträning under lektionen. Andreas var het men jag tyckte inte han var speciellt stark, och han var riktigt rolig att rida. Däremot var han inte så duktig på skänkelvikning, men Carina (ridläraren) berättade att han inte riktigt kunde det. Men jag blev riktigt nöjd med ridlektionen.


Kaninhoppning - skoluppgift

Kaninhoppning

 

Kaninhoppningen startade i Varalöv, en liten kanin-klubb i Södra Sverige i slutet av 70-talet. Reglerna var baserade på hästhoppningens, men nu är reglerna mer lämpade för kaniner.
1986 var Varalövs kanin-hoppare värdar för det första SM i kanin-hoppning, med ca 30 startande från Södra Sverige. Vann gjorde Anna Widén och hennes kanin Lille Skutt.
Nu började kanin-hoppningen sprida sig i Sverige!

(Källa: www.skhrf.com )

 Hur blir man medlem?

Det finns två olika förbund som håller på med kanin-hoppning i Sverige, Sveriges kanin-avelsförening (Skaf) och Sveriges kanin-hoppares riksförbund (Skhrf). Skaf har förutom kanin-hoppning utställning och avel. Skhrf har bara kanin-hoppning. Det som skiljer förbunden åt är att dom har olika regler. Skhrf har 20 klubbar i hela Sverige. Skaf har 15 klubbar, men två av dom är inaktiva.
  Det kostar runt 100-200 kr per år att bli medlem i Skhrf, och något lika i Skaf. Oftast blir man medlem i den klubb som är närmast, men det är självklart inget måste.

www.skhrf.com

www.skafkh.se

Hur lär man sin kanin att hoppa?

Alla kaniner kan hoppa, även om vissa raser är mer lämpade för hoppning, och sedan är ju alla kaniner olika individer, och vissa tycker att det är roligare än andra. Men det viktigaste är att man har tålamod, och att det alltid ska vara roligt!

Först och främst så måste din kanin kunna gå i sele, annars kanske den springer bort när du tävlar! Godkända selar är bogsele och H-sele. H-sele är som en vanlig kattsele, och kallas H-sele av den enkla anledning att den liknar ett H. Bogsele är en annan modell, som passar bäst på kaniner som vill framåt fort, då denna sele inte trycker åt runt halsen, den har bara ett band under magen på kaninen. Börja selträna kan du göra när kaninen är ca 12 veckor, men är inte kaninen redo så kan du vänta längre. Du kan börja med att sätta på kaninen sele i en hage eller inomhus, där den inte kan fastna eller springa bort om den skulle bli skrämd. Låt den sedan skutta omkring som den vill och vänja sig vid selen, så den märker att det inte är något läskigt med sele. Beröm ordentligt. När kaninen sedan är redo kan ni börja gå ut i koppel också. Kom ihåg att vill du tävla måste du gå bakom kaninen, så det är lika bra att börja med det på en gång. Låt den gå runt och nosa och använd inte kopplet dom första gångerna, det kommer sen.

Har du nu gått ut med kaninen några gånger, och låtit den vänja sig vid att du går bakom den, kan du börja försöka styra den. Krama kopplet, tills kaninen väljer den väg du ville att den skulle gå. Om den så bara tar två steg åt rätt håll, beröm ordentligt och låt den gå som den vill ett tag igen. Styr den med händerna också, och krama samtidigt kopplet, så den förstår vad den ska göra.
  En annan sak du kan träna på är att stanna. Krama då mjukt kopplet, fortsätter kaninen att springa släpp på kopplet och korta sedan upp det igen och gör samma sak tills den stannar. Beröm ordentligt och låt den gå som den vill.
             Börja hopp-träna!

Nu är det äntligen dags för att börja hoppa! Kom ihåg att inte börja hoppa för tidigt, vid 4 månader får man börja tävla. Sätt ca 3 hinder efter varandra, på 5-10 cm. Sätt kaninen framför första hindret, och låt den gå fram och undersöka hindret. Förstår den inte vad den ska göra, lyft den över det första hindret och fortsätt till nästa, så kanske den fattar då. Kom ihåg att du inte får gå över hindren, och att inte använda fötterna för att få kaninen att gå framåt. En mjuk puff i rumpan är mycket bättre!

Dags för tävling!

Har du tränat hemma nu, och känner att ni båda börjar bli ganska säkra, kanske du vill börja tävla. Du ska du först leta reda på närmaste klubb, och se när nästa tävling är. Kom ihåg att kaninen måste vara 4 mån och 1 år för höjdhopp. Man får tävla utan medlemskap i ’’Mini’’-klass, och en gång i ’’Lätt’’-klass. När du tävlar i Mini-klass behövs ingen ''Tävlingsbok'', som är en bok där resultat från tävlingar fylls i, och som man måste ha för att ''Pinnarna''ska bli officiella. ''Pinnar'', är ett slags uppflyttningssystem, som används för att kaninerna inte ska flyttas upp i klasserna för snabbt. I ’’Mini’’-klass delas inga pinnar ut, utan du startar i ’’Lätt’’-klass när du vill. I ’’Lätt’’-klass delas pinnar ut, du behöver vara medlem och äga en tävlingsbok, (kostar ca 30 kr st) för att ha rätt till pinnar. Pinne får du om du går felfritt, och du får ha ca 2 fel för att ha rätt till pinne, vid fler fel får du placering med ingen pinne. När du fått tre pinnar är det dags för ’’Medelsvår’’- klass! Även där är det 3 pinnar som gäller till ’’Svår’’-klass, men därefter behöver du 5 pinnar för att flyttas upp till’’Elit’’-klass. För höjd, längd, Svår och Elit-klass krävs registrering.

’’Mini’’-klass:

6 hinder, Max höjd: 20 cm, Max längd: 30 cm

’’Lätt’’-klass:

Minst 8 hinder, Max höjd: 30 cm, Max längd: 45 cm

’’Medelsvår’’- klass:

Minst 10 hinder, Max höjd: 38 cm, Max längd: 80 cm.

’’Svår’’-klass:

Minst 10 hinder, Max höjd 45 cm, Max längd 80 cm.

’’Elit’’-klass:

Minst 12 hinder (får minskas till 10 vid platsbrist i rak), Max höjd 50 cm, Max längd 80 cm.

Lycka till!


© Emma. J


Kultbladet

Sitter på skolan just nu och har lektion :) Men det finns ingenting att göra, så funderar på att börja leta material till berättelsen/novellen jag ska göra här efter jul. Men har lite svårt att komma på vad den ska handla om ..
Sen ska vi ju ha redovisning framför klassen om valfritt ämne efter jul -.- Men som sagt, svårt att komma på ett ämne. Ska fundera lite, och se vad jag kommer på.
Måste kanske gå igenom lite felstavningar också, eftersom det är meningen att vi ska göra en tidning :)

Kram :)

Pepparkakans dag!

Hoppas att alla kommit ihåg denna dag, där vi uppmärksammar den goda julkakan som gör en snäll :)
Idag är det nämligen pepparkakans dag.
Själv har jag ätit pepparkakor, vi blev bjudna på skolan. Tycker det är roligt med en dag för pepparkakan, som är en av mina favoritkakor.

Har du ätit någon peppis? :)

Bild kmr..

Bakmaraton

Idag har Emmé och jag haft bakmaraton :)
Vi snodde ihop tre olika kakor, chokladkola, en sorts kaka och chokladmuffins :)
Min favorit blev kolan, som verkligen var supergod! Vi bakade även lussebullar på matlagningen. Men känner mig rätt onyttig, så ska bara träna lite läxa innan jag går ut med Bella.

Bilder kmr..


Matchresultat

Dagen började vid 5-tiden igår och jag var minst sagt trött. Men jag tog mig upp och vi for iväg till samlingsplatsen. Där möttes vi av andra trötta och frysna basketspelare - men glada! 
Jag åkte med Elin, Lisa och Elins mamma. Vi halvsov lite i bilen och lyssnade på julkalendern. 
Väl framme i Östersund blev det match. Resultatet var ungefär: 14-107. Men aja, dom var faktist 95:or. 
Därefter käkade vi lunch och sen for vi in till stan. Vi fastnade på Electrolux där vi såg ''Kung Fu Panda''. 
Men när klockan blev halv tre (I think) for vi ut mot en ny matchlokal, och väl där träffade jag Jonna! Det var jättekul att träffa henne, och vi gav varandra varsin julklapp :-)
Denna match slutade också med förlust, men slutresultatet var faktist bara: 30-40 (o.b.s ca!) så vi var riktigt nöjda iallafall.

Sen for vi trötta hemåt, och jag måste erkänna att jag var rätt trött morgonen därefter :-P


Svaren från frågestunden

Fick bara in tre frågor, men tack till er som frågade! Ska försöka svara på frågorna så bra jag kan.

Vad önskar du dig i julklapp? Från: sarabubbis.blogg.se
Sv; Ett tuggummi, det har jag ju sagt. Nej men något litet och billigt. Blir glad över allt!

Sover kaniner? Från: Sune Svensson. 
Sv; Ja, det gör dom.

Vad tycker du är det bästa med att ha kanin som husdjur? Från: kaninfamiljen.se
Sv; Oj, svår fråga. Men det bästa med att ha kanin är nog att dom kan vara så mycket. Både ens bästa vän, någon att gosa med, gå ut på skogspromenader, ställa ut och tävla med. Sedan är dom ganska enkla djur som är väldigt keliga, nyfikna och framåt. Riktiga sötnosar är dom också!

Tack för era frågor, hoppas ni uppskattar svaren :-)


5 dec


Wooh!

Jippi, fick precis veta att vi ska träffas 06.30, istället för 06.45. Så nu blir det ännu tidigare att kliva upp för mig. Vi är fortfarande hemma hos mormor och morfar. Dom tog fram gamla kläder jag, mamma eller Alva haft. Jättegulliga, men mamma slängde det mesta. Synd tycker jag, som inte tycker om att kasta bort saker. Bokmalen jag hittade böcker också, då har läst lite. Saknar mina bilder, känns rätt skumt och inte ha några bilder i inläggen. Men i värsta fall får jag väl läggs in lite extra bilder Men nu ska vi hem, tack mormor och morfar för den goda maten :-)

Bloggar i bilen

Sitter i bilen just nu, och bloggar på IPaden. Har aldrig gjort det förut, men det var riktigt roligt. Som ni kanske har märkt har vi rätt mycket tekniska prylar men det beror antagligen på att jag har en pappa spkmär lite pryltokig. Men mig gör det ingenting. Vi ska hem till mormor och morfar och äta middag. Ingen Alva med heller, känns riktigt tomt. Hon sover hos sin kompis. Har ni tur bloggar jag mer ikväll, men måste packa inför morgondagen också när vi far till Östersund. Vi måste åka runt kvart över sex på morgonen till träningslokalen. Är nog en bra ide att läggs sig tidigt ikväll. Men nu är vi framme. Trevlig lördagskväll <3

Farlig stege

Jag och Sara var ute förut och fotade, och då tog jag med reflexskärmen. Vi fick då för oss att klättra upp på lekstugetaket och rikta solen neråt mot trädet. Sagt och gjort, jag springer och hämtar en stege och ställer den mot lekstugeväggen. Sen ska jag försöka skotta taket, och vips så faller stegen! Min tanke var : coolt xD Men snön var mjuk iallafall, så jag överlevde tur nog :p Sedan fick Sara hålla i stegen åt mig när jag klättrade upp. Men roligt var det iallafall xD och väldigt annorlunda. Ja menar, vem har inte sett någon film när stegen välter? Men vara med om det på riktigt var skoj. Synd att inte Sara filmade.





















Fotograf: Emma & Sara http://sarabubbis.blogg.se 
Modell: Emma (jag).
Kameror: Canon EOS 400D & Olympus E-500

Snowpic















Småbäbisarna <3

Frågestund!

Kommer att ha en frågestund på bloggen, så passa på att fråga! Jag svarar på alla frågor, och kom ihåg att inga frågor kan bli för dumma ;)

Frågestunden avslutas 20.00 Imorgon


-.-





Gjorde denna för en stund sen, och skulle ha den som signatur. Vad händer? Jo jag kommer på att jag har grå bakgrund. Perfekt, altså.
Men aja, vlev riktigt nöjd med den så publicerar den här så ni själva får kika.
Den sjukt snygga bilden har Sara fotat, och jag klippte lite i den:)

Ritprogram: Photshop CS2
Ritplatta: Bamboo
Kamera: Olympus E-550
Fotograf: www.sarabubbis.blogg.se
Modell: Bella Notte
Redigerare: Emma. J

4 december


Medryttarhäst

Har förhoppningsvis äntligen hittat en medryttarhäst!
Har letat medryttarhäst väldigt länge nu, och har nu kanske hittat rätt :)
Provridningen blir någon gång före julafton, men fler detaljer både om hästen och allat annat får ni höra sen när jag pratat mer med ägaren.


Sara & Frans.


Anna i Saras grupp och hennes häst.


Sara i Saras grupp (^^) & Nicky


Anné & Merlin.


Gården ikväll

Blev gården ikväll med Linnéa (Lillen) vi spelade piano och basket :P

Nu ska jag antagligen se på film och så, rätt skönt att komma hem så tidigt så man riktigt kan varva ner.

På söndag far vi ända till Östersund med basketlaget och spelar match. Ska träffa Jonna där också, ska bli superskoj!

Imorgon är det redan 4 december, tiden går riktigt fort nu! Funderade på att fixa en julkalender, men känns som om jag missat för många dagar på bloggen nu..

På söndag är det tävling hos ÅKH, men jag kan ju inte komma iväg.
Hoppas dom som kommer dit får roligt iallafall, och att dom inte får en alltför kall dag :)


Lilla Mollie <3

Kaninfilm

http://www.youtube.com/watch?v=nVTWu-zgvbY

Filmsnutt från i somras på kaninerna och hur dom bor :)

Dom har bogselar nu, och inte 1 m koppel. Sen har vi även målat buren i samma färg som huset (gult) betesbur har dom, och även pinnar som saknas där. Deras pellets är numera stampe och istället för hö fylls bodelen med kollosallt mycket halm. Sedan är dom lite större nu också, och har ingen saltsten. Lite fler hinder har också byggts. Närmare bestämt så ska det finnas 7 st hinder i förvar hemma hos mig just nu + start och mål.


Besöksvärda bloggar

Tycker verkligen ni ska kika in på bloggarna nedan, som är helt klart besöksvärda :D

www.sarabubbis.blogg.se
Denna blogg skriver min granne och nära kompis Sara om foto, djur, hästar och hennes vardag. Vill man ha fotoinspiration tipsar jag om att besöka henne. Även mina kaniner är med lite där. Hon skriver om den lejonhuvade kaninen Teddys liv och om hästar.
Besöksvärd!

www.freejump.bloggplatsen.se
Bloggen skrivs av jättegulliga Emmy Asklöf, som bloggar om sin vardag. Besök! 
www.kaninfamiljen.se
Blogg som handlar om en familj med två kaniner, tyska jättecheckarna Kiddo och Nova. Jätteinspirerande blogg om två frigående innekaniner. Man får följa deras uppväxt och beteénde.
Besöksvärd!


Kulturbladet

Sitter på skolan just nu och har kulturbladet. Riktigt bra lektion, jag är klar med min artikel (kommer publicera den här senare) och nu rättar jag bara lite stavfel andra gjort.
Sedan blir det lunch, och sen roliga timmen :P

Nu var tydligen lektionen slut, men jag bloggar mer när jag kommit hem.


Har inga bilder på denna dator, så tog en som jag aldrig publicerat. Sara som rider Frans.

© Emma. J
Canon EOS 400D.

3 dec


Ser ut som om jag inte släpper på kopplet och drar Bella bakåt, men skulle korrigera henne precis och då hoppade hon ^^

The Winner Takes It All..




Innebandy-DM avslutades igår med en spännande final. Men innan dom 15 minuterna var det många timmar av slit, matcher och bussresor. Men segern gick till oss!

Kl 07 var jag hemma hos Emilia där dagen började med lite filmtittande innan vi begav oss till busshållsplatsen. Där träffade vi Linnéa och Ann-Charlotte. Vi tog bussen till skolan där dagens matcher skulle gå av stapeln. Det var ett minst sagt stressat gäng som anlände ca 2 min innan första matchen. Snacka om stress! Men vi hann, och vi hade vunnit dagens första match :) Resultatet blev 3-2 om jag inte är helt fel ute.

Även andra matchen blev seger! Finns inte så mycket att säga, minns faktist inget speciellt ur denna match. Kan däremot säga att jag gjorde assistans till mål, även om det kanske inte var i denna match. Blev riktigt stolt över mig själv, och riktigt irriterad på dom som inte ropade ut mig som målassistant :P

Och vi var i Kvartsfinal, och gissa hur det gick? Vi vann, och vann :P Riktiga vinstmakiner är vad vi är, inte en förlust under ett helt DM-äventyr, inte illa va? Vilma avgjorde vår 0-0 match, ca 10 sek innan matchens slut. Mål, och vi var vidare! Snacka om lycka.

Semi, och även där blev det seger.  Final! Shiiet, vilken spänning. Vi var alla ganska spända, och även om vi var några stycken som blev över denna match var det riktigt spännande.. Ebba G gjorde mål efter 10 sek, och det var målet vi vann på! Vi var segrare i Innebandy-DM, och vi hade äntligen gjort det!

Ett jättestort tack till alla som gjorde vår roliga dag!


2 dec


1 Dec



Har tagit ut bilder från 2010 och kommer att använda dom till denna julkalender. Jag kommer inte ge bort saker, skulle bli alldeles för dyrt :P
Men jag hoppas verkligen att ni gillar julkalendern och får glädje av den.
Kom ihåg, copyright på allt.

RSS 2.0